Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cinci tineri salvatori – distinşi…

Cinci tineri salvatori – distinşi de procuratură

Cinci tineri care s-au implicat direct la reţinerea a doi infractori şi la salvarea de la înec a unei fete au primit astăzi la sediul Procuraturii Generale diplome de apreciere. Procurorul sectorului Buiucani, Igor Popa, i-a felicitat pentru curajul de care au dat dovadă şi le-a exprimat înalta apreciere pentru spiritul de sacrificiu manifestate prin implicarea activă la reţinerea a doi infractori şi în salvarea unei vieţi omeneşti.

În primele două cazuri, doi locuitori ai capitalei, Vasile Pandelea şi Dumitru Roşcovan, au contribuit la reţinerea şi imobilizarea a doi infractori: unul – tocmai furaseră geanta unei tinere care se bronza într-un parc din sectorul Rîşcani, altul – îl jefuise de bunuri pe un bărbat care mergea pe stradă.

În celălalt caz, este vorba despre trei absolvenţi ai Academiei de Studii Economie a Moldovei: Ion Rotari, Victor Brăduţan şi Stanislav Catarama, care în dimineaţa zilei de 15 iunie se aflau pe malul iazului din parcul „Dumitru Râşcanu”, unde sărbătoreau finalizarea studiilor. Între timp, la mijlocul lacului, o tânără a alunecat din luntre şi a căzut în iaz, iar băiatul cu care aceasta se afla în barcă s-a înecat în încercarea de a o salva. La strigătele disperate ale fetei au sărit cei trei absolvenţi, salvând-o.